Ihmiset

taina

Taina Rajanti on kaupunkitutkimuksen ja kulttuuriteorian yliopistonlehtori Aalto-yliopiston Taiteen laitoksella ja monitahoinen kulttuuriaktivisti. Taustaltaan hän on yhteiskuntatieteilijä, mutta uransa aikana hän on osallistunut erilaisiin poikkitieteellisiin ja -taiteellisiin projekteihin sekä ulkoakateemiseen toimintaan. Häntä kiinnostavat erityisesti tilaan ja paikkaan liittyvät teemat – yhteisöllisen tilan rakentuminen, kaupunkitila ja sen käytännöt, tilalliset interventiot, ihmisten jokapäiväinen materiaalinen olemassaolo.

Rajannin väitöskirja “Kaupunki on ihmisen koti” (1999) käsitteli kaupunkilaista elämänmuotoa perustavana inhimilliselle olemassaololle sekä teoreettisesti että materiaalisesti. Hän on julkaissut tilaa eri näkökulmista tarkastelevia akateemisia artikkeleita – tilan yhteisöllinen rakentuminen, liikkuminen ja liikenne, asuminen, tilalliset käytännöt, tila ja aika jne. Rajanti on myös osallistunut kaupunkitilaan liittyviin taiteellisiin projekteihin kuten “Madonreiät” jossa tutkitiin materiaalisen ja virtuaalisen tilan limittymistä, tai “Tervetuloa kaupunkitilaan” jossa akteemisia toimintoja tuotiin kaupalliseen kaupunkitilaan ja tutkittiin näiden erilaisten toimintojen vaikutuksia toisiinsa. Hän on myös ollut mukana kaupunkitilan valtaamista tarkastelevissa ja käytännössä toteuttavissa tapahtumissa kuten “Keskusteluja kaupunkitilassa”, ja kuratoinut yhdessä Annu Wileniuksen kanssa Maailmantango 2014 festivaalin Nykytaideviikot “Maailman laidalla” jossa tarkasteltiin taiteen ja lähiöiden suhdetta.

Rajannin käynnissä olevia hankkeita on tutkimusta ja taiteellisia kokeiluja yhdistävä “matkoja ajassa, paikassa ja intensiteetissä” yhdessä Annu Wileniuksen kanssa, sekä oman pedagogisen näkemyksensä kehittäminen ja kirjaaminen.

http://tainarajanti.blogspot.fi

http://vicca.fi/art/

 

Denise kuva elava poriin.jpg

Denise Ziegler on sveitsiläissyntyinen kuvataiteilija ja julkisen tilan tutkija. Hän on 1997 valmistunut taiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta. Kuvataiteen tohtoriksi (KuT) hän väitteli vuonna 2010 aiheena Poeettisen piirteistä – kuvataiteilijan mimeettinen työskentelytapa. 2015 hän aloitti työnsä tohtoritutkijana Pori Urban Platformilla, Aalto Yliopistossa.

Ziegler työskentelee veistoksen, maalauksen, installaation, videon ja piirustuksen parissa. Hänen teoksensa voivat olla myös kirjalliskuvallisia tuotoksia. Teoksissa on useimmiten jälkiä eleistä, ihmisen toiminnasta, jostakin joka on tapahtunut. Hän rakentaa uudelleen tilanteita, jotka viittaavat inhimilliseen toimintaan tai arkisiin asioihin, kuten huonekasveihin tai piha-aitoihin. Hän siirtää nämä asiat uuteen kontekstiin, mikä tuo teoksiin ristiriitaisia, ironisia ja poeettisia, joskus myös koomisia tai tautologisia piirteitä. Ziegler on toteuttanut useita teoksia julkiseen tilaan joissa hän pyrkii paikkakohtaiseen ja paikkasidonnaiseen työskentelyyn.

https://denise-ziegler.squarespace.com

 

anna

Anna Jensen on valmistunut kuvataiteilijaksi vuonna 2000, Humanististen tieteiden kandidaatiksi estetiikasta 2009 ja Taiteen maisteriksi visuaalisesta kulttuurista 2012. Tällä hetkellä Jensen toimii tohtorikoulutettavana tutkijana Aalto-yliopistolla Elävä Pori-hankkeessa, ja tekee väitöskirjaa aiheesta Lähiöt ja unheimlich – tuttuudesta kumpuava kammottava, jossa tilaan ja sen kokemiseen liittyviä kysymyksiä pohditaan sekä taiteen, kokeellisten taidetapahtumien että mannermaisen filosofian kautta. Jensen on kulttuurialan sekatyöläinen, joka tekee taidetta, kuratoi, kirjoittaa ja tutkii. Jenseniä kiinnostaa oudon ja tutun välinen jännite, poikkitieteisyys, taiteen ja teorian suhde sekä taiteellisen tutkimuksen mahdollisuudet ja ongelmat sekä taiteen esittämisen käytännöt, siihen liittyvä politiikka ja valtasuhteet.

Jensen toimii osana mm. Pori Biennaalia ja Porin Maailmannäyttelä  järjestävää Porin Kulttuurisäätöä yhdessä Anni Venäläisen ja Eliisa Suvannon kanssa, ja yhdessä Eliisa Suvannon kanssa järjestää kokeellisia ja tiloja haltuunottavia Space Invaders – tapahtumallisia näyttelykokonaisuuksia.

http://annacarolinajensen.blogspot.fi

vuokko_tukholma

Vuokko Kemppi-Vienola on maisemantutkija ja FM. Kemppi-Vienolaa kiinnostaa ympärillä oleva maisema ihmisen näkökulmasta merkitysten, käyttöjen ja historian kautta ymmärrettynä kulttuurien ympäristönä sekä kulttuuriympäristönä. Hänen mielenkiintonsa kohteena ovat muun muassa osallistaminen ja osallisuus sekä lähiömaisema ja arkkitehtuuri. Hän on julkaissut vuonna 2011 Satakunnan arkkitehtuurikartasto -pelillisen julkaisun, kirjoittanut artikkeleita Turun yliopiston Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelman julkaisuihin ja toiminut Turun yliopiston Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelman lähiöhankkeissa viime vuosina.

pia

Pia Hovi-Assad on toiminut Porin taidemuseon näyttelyamanuenssina vuodesta 2009, ja on tällä hetkellä työvapaalla tehtävistään työskennellen projektitutkijana Turun yliopistolla Maisemantutkimuksen Elävä Pori-hankkeessa. Hän tekee väitöskirjaa yhteisöllisen, osallistavan, poikkisektorisen ja -hallinnollisen kaupunkikehittämisen innovatiivisista mahdollisuuksista. Kuratoinnissaan Hovi-Assad on keskittynyt nykytaiteilijoihin, joiden teokset käsittelevät ekologisia kysymyksiä, vastarinnan muotoja, maahanmuuttoa ja rasismia. Hän on toteuttanut lukuisia yhteistyöprojekteja taiteilijoiden, paikallisten taiteilijajärjestöjen ja eri toimijoiden kanssa. Hovi-Assad toimii aktiivisesti julkiseen tilaan sijoittuvien seinämaalausten tuottajana sekä pyörittää Porin keskustassa sijaitsevaa 24/7-ikkunagalleriaa. Hän on toimittanut sekä kirjoittanut moniin julkaisuihin, joita on julkaistu Porin taidemuseon julkaisusarjassa.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s