Kontti

Kontti on alunperin hankittu Aalto-yliopiston toimesta Porin kaupunkisuunnittelun ja paikallisten asukkaiden kanssa Karjarannan alueella toteutettuja yhteistyötapahtumia varten. Kaupunkisuunnittelulla oli alueella käynnissä Placemaking –hanke jonka tavoitteena oli parantaa kaupunkilaisten osallistumista julkisten ulkotilojen suunnittelussa, toteutuksessa ja ylläpidossa. Kontti oli tukikohtana ”White Cube 2 – Sausages” –projektissa, jossa toteutettiin edellisen taideprojektin palautteessa esiin noussut ajatus makkarakioskista Karjarannan Makasiinitorille.

 

Taideprojektin jälkeen Karjarannan asukkaat kunnostivat Kontin. Aalto-yliopisto osallistui kustannuksiin, ja lunasti Kontin. Tarkoituksena on, että Kontin voivat porilaiset asukasyhdistykset ja muut ryhmät saada ilmaiseksi käyttöönsä tapahtumiin tai hankkeisiin jotka liittyvät julkisen kaupunkitilan elävöittämiseen ja asukkaiden yhteistoiminnan ja aktiivisuuden kehittämiseen.

 

Kontin saa käyttöön täyttämällä lainahakemuksen, jossa pyydetään tiedot lainaajasta ja käyttötarpeesta. 2018 asti Kontin siirtokuluista vastaa Aalto-yliopiston ja Turun yliopiston yhteishanke ”Elävä Pori”.